Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu info@drevostavmont.cz.

Firma:
Jméno a příjmení:
E-mail:
Váš dotaz:
Česká verze Slovenská verze
Zhlédnuté položky Zobraz všechny

Speciální dveře

Zde naleznete druhy speciálních dveří

Popis speciálních dveří

Zvýšený hlukový útlum

Protihlukové dveře plné

Dveře plné lze dodat jako protihlukové (vzduchově neprůzvučné) v obložkové zárubni SOLO (pro dveře v ocelové zárubni se hodnoty vzduchové neprůzvučnosti snižují o 2 dB). Protihlukové dveře vytváří pocit soukromí, snižují prostup zvuku dveřmi (lednice vydává hluk o intenzitě 40 dB, myčka 42 dB, šepot 20 dB, napouštění vody do vany 80 dB).

Protihlukové dveře jsou vždy dodávány jako plné:

32 dB – výplň dveří je deska LINEX, dveře jsou s výsuvným prahem

35 dB – výplň dveří je deska LINEX, dveře jsou s pevným prahem

s těsněním

38 dB – výplň dveří je dřevotřísková deska přerušená vrstvou korku,

dveře jsou s pevným prahem s těsněním

Protihlukové dveře požárně odolné:

Dveře požárně odolné lze dodat jako protihlukové v protipožární obložkové zárubni SOLO o vzduchové neprůzvučnosti 35 a 37 dB (v protipožární ocelové zárubni se hodnoty neprůzvučnosti snižují o 2 dB). Vzduchová neprůzvučnost se dociluje přidáním desky. U dveří se vzduchovou neprůzvučností 35 dB je přidána jedna deska, u 37 dB jsou desky přidány z obou stran dvě desky. Při výběru kování je třeba počítat s tím, že tloušťka dveří bude 44 mm respektive 47 mm.

 Zátěžové dveře:

 Jsou vhodné pro zdravotnická zařízení, školy, výrobní a správní budovy, hyper a supermarkety – vysoce namáhané dveře zejména možnost poškrábání povrchu dveří. Dveře jsou s výplní děrovaná dřevotřísková deska (u dveří požárně odolných je výplň požárně odolná dřevotřísková deska). Povrch dveří HPL fólie nebo CPL fólie o tloušťce 0,8 mm. Dezény CPL fólie 0,8 mm kalvados, dub příčný podélný světlý, dub příčný podélný tmavý, HPL fólie 0,8 mm – šedá. Dveře je možné dodat jako falcové i jako bezfalcové. Zátěžové dveře lze dodat plné, požárně odolné, případně jako požárně odolné třída bezpečnosti 2.

Bezfalcové dveře:

Bezfalcové dveře velmi výrazně zvýší úroveň interiéru, působí moderním dojmem. Jsou dodávány s panty TECTUS, CAB-R, JUST  3D, T5 a D SIGN vždy v kompletu s obložkovou zárubní. Bezfalcové dveře jsou dodávány s hranou ABS ve všech modelových řadách kromě dveří požárně odolných, kouřotěsných,  protihlukových a dveří SONET.

 Protipožární dveře

 Na základě požadavku projektu stavby může být u některých interiérových dveří požadovaná požární odolnost. Protipožární dveře oddělují dva požární úseky nebo např. únikové cesty od ostatních prostorů.

Protipožární dveře

Naše doporučení, vycházející z praxe a zdravého rozumu, je následující: pokud je součástí vašeho domu kotelna na pevná paliva nebo garáž, zvažte k oddělení těchto prostor s vysokým nebezpečím zahoření raději dveře s protipožární odolností, i když vám to projektová norma nepředepisuje. Jedná se o ochranu vašeho majetku a života a v případě vzniku požáru jsou vždy škody nebezpečí rozšíření požáru do ostatních prostor neskonale nižší. Rozdíl času prohoření „obyčejných“ dveří a protipožárních EI/EW 30 je nejméně 25 minut. Tento čas je při likvidaci požáru klíčový.

 Kritérium EI je vždy přísnější a proto protipožární dveře, které splní požadavky na EI vyhoví i požadavkům na EW. Požární odolnost požárních dveří je doba, po kterou jsou požární dveře schopny odolávat teplotám vznikajícím při požáru, aniž by došlo k porušení jejich funkce.

Dalšími požadavky vycházejícími z projektového řešení může být kouřotěsnost nebo osazení dveřního zavírače např. v chráněných únikových cestách.

Požární dveře se vždy označují štítkem, na kterém je uvedeno kritérium požární odolnosti, které splňují a časová hodnota, druh konstrukce, zda se jedná o dveře kouřotěsné a je-li osazen na dveřích dveřní zavírač. Označení potom může vypadat následovně EI-SC 30 DP3 nebo EW-SC 30 DP3, kde jednotlivé symboly znamenají:

EI - dveře bránící šíření požáru

EW - dveře omezující šíření požáru

 hodnota 30 je hodnota požární odolnosti v minutách

 

S - dveře kouřotěsné

C - dveře osazené dveřním zavíračem

DP1 - křídlo vyrobené z nehořlavých materiálů (např. ocelové)

DP2 - opláštěný sendvič

DP3 - křídlo vyrobené z hořlavých materiálů (všechny běžné interiérové dřevěné dveře)

Naše protipožární dveře mají vždy požární odolnost EI/EW 30 DP3 tzn. splňují obě kritéria požární odolnosti po dobu 30 minut.

 Dále nabízíme protipožární dveře kouřotěsné (plné), u kterých je v označení doplněno písmeno S. (EI/EW-S 30 DP3).

 Všechny naše protipožární dveře mohou být osazeny dveřním zavíračem, v označení dveří tedy přibývá písmeno C (EI/EW-C 30 DP3). Pokud si nejste jisti, zda dokážeme vámi požadované protipožární dveře vyrobit, napište nám, my vaše požadavky posoudíme a dáme vám v krátké době vědět.

Bezpečnostní dveře:

Vchodové interiérové dveře (zejména v panelových a bytových domech apod.), které lépe ochrání váš byt proti násilnému vniknutí, se označují jako dveře bezpečnostní s udáním bezpečnostní třídy 2 nebo bezpečnostní třídy 3 (vyšší hodnota znamená větší bezpečnost).

Naše BEZPEČNOSTNÍ DVEŘE protipožární B2 a B3 jsou vždy plným hladkým křídlem (s možností nalepení rámečku) tvořeným z plné desky na bázi dřeva opláštěné deskami s odolným povrchem CPL laminát, laminát Reliéf, případně HPL laminát a slouží zároveň i jako PROTIPOŽÁRNÍ dveře s požární odolností EI/EW 30.

 Jsou opatřeny zámkem vícebodovým se 3 aktivními prvky, 3 závěsy a 2 (B2), respektive 3 (B3) pasivními prvky proti vysazení a vylomení.

 Dveře musí být opatřeny bezpečnostním kováním a vložkou do zámku bezpečnostní třídy minimálně B2, respektive B3 a osazeny do vhodné kovové zárubně.

 Je možné k nim instalovat práh případně prahovou lištu. Vrtání otvorů do dveřního křídla, aniž by se narušila jejich konstrukce a snížila deklarovaná ochrana je možné pouze pro kukátko, případně pro další bezpečnostní prvky. Bezpečnostní dveře musí být namontovány proškoleným pracovníkem.

Okna nebo dveře » Rádce při výběru zboží » rádce při výběru interiérových dveří » tady právě jste


Váš tým Dřevostavmont Č&Š s.r.o.

Rychlý kontakt:

  • pevná linka: 519 326 008
  • mobil: Martin Čáslava - 732 804 685
  • mobil: Jiří Štýbl - 608 271 645
  • e-mail: info@drevostavmmont.cz
Kontakty
Kde nás najdete
Platební metody