Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu info@drevostavmont.cz.

Firma:
Jméno a příjmení:
E-mail:
Váš dotaz:
Česká verze Slovenská verze

Otevírání dveří

Zde naleznete druhy otevírání dveří, které lze u nás objednat

Popis otevírání dveří

Dveře otočné, tedy klasické dveře, které jsou zavěšeny na pantech a otvírají se do prostoru místnosti, tvoří stále ještě většinu používaných interiérových dveří. Čím dál větší oblibě se však díky ušetřenému prostoru těší dveře posuvné, a to jak po zdi (zavěšené v garnýži), tak i do zazděného pouzdra, s nímž je třeba počítat již při stavebních pracích.

posuvné dveře

Kyvné dveře:

Kyvné dveře umožňují otevírání na obě strany s fixací ve střední poloze pomocí pružinových závěsů.Usazují se do obložkové zárubně se specielní úpravou. Vzhledem k namáhání dveří bude výplň dveří vždy děrovaná dřevotřísková deska a povrch bude HPL fólie nebo CPL fólie o tloušťce 0,8 mm.

Komplet – posuvné dveře před zeď

Komplet se skládá z posuvných dveří, garnýže s pojízdným mechanismem a průchozí (tzv. slepé) zárubně. U dveří s povrchem CPL a SOLO 3D je použita kvalitní hrana ABS. Garnýž je tvořena krabicovým otevřeným profilem a je určená k montáži nad slepou obložkovou zárubeň nebo nad hladký dveřní otvor. Pro uzamykatelné posuvné dveře je dodáván sloupek, jehož povrch je shodný s dezénem slepé zárubně. Mušle na posuvné dveře mohou být dřevěné (v odstínech dub, jasan, buk a mahagon) nebo kovové (mosaz lesk, chrom lesk, nikl satinovaný). Pro uzamykatelné dveře lze použít pouze mušle kovové. Čelo zámku bude ve stejném odstínu jako mušle a zámek může být obyčejný, vložkový nebo WC zámek. Vodící lišta pro pojezd posuvných dveří na stěnu se dodává v délce dvojnásobku šířky posuvných dveří. Rozměry posuvných dveří na stěnu: šířka dveří – jmenovitý rozměr dveří + 9 cm (např. šířka dveří posuvných na stěnu 60/197 bude 69 cm), výška dveří bude 198,5 cm.

Komplet posuvných dveří lze vybavit automatickým dojezdem dveří. Dveře není třeba zavírat až do kraje, automaticky a bezhlučně dojedou až do konce.

Posuvné dveře před zeď

Dveře posuvné do stavebního pouzdra:

Tyto posuvné dveře se liší od posuvných dveří na stěnu rozměrem. Šířka dveří bude jmenovitý rozměr dveří + 5 cm (např. šířka dveří posuvných do stavebního pouzdra 60/197 bude 65 cm), výška dveří bude 198,5 cm.

Na stavební pouzdra ECLISSE a JAP dodáváme i obložkové zárubně na pouzdro.

Postup, jak objednat obložkovou zárubeň na pouzdro je následující:

  1. Pouzdro musí být správně nainstalováno
  2. Musí být dokončeny podlahy a stěny (včetně obložení a pod.)
  3. Musí se vyplnit zaměřovací protokol pro jednokřídlé dveře nebo zaměřovací protokol pro dvoukřídlé dveře a tento zaměřovací protokol bude nedílnou součástí objednávky.
  4. Obložku na stavební pouzdro nelze objednat přes konfigurátor.

Do stavebního pouzdra na sádrokartonovou stěnu š. 100 mm lze použít dveře hladké plné.

Dveře do pouzdra

Okna nebo dveře » Rádce při výběru zboží » rádce při výběru interiérových dveří » tady právě jste


Váš tým Dřevostavmont Č&Š s.r.o.

Rychlý kontakt:

  • pevná linka: 519 326 008
  • mobil: Martin Čáslava - 732 804 685
  • mobil: Jiří Štýbl - 608 271 645
  • e-mail: info@drevostavmmont.cz
Kontakty
Kde nás najdete
Platební metody