Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu info@drevostavmont.cz.

Firma:
Jméno a příjmení:
E-mail:
Váš dotaz:
Česká verze Slovenská verze

Speciální dveře

Zde naleznete druhy speciálních dveří

Popis speciálních dveří

Zvýšený hlukový útlum

Protihlukové dveře plné

Dveře plné lze dodat jako protihlukové (vzduchově neprůzvučné) v obložkové zárubni SOLO (pro dveře v ocelové zárubni se hodnoty vzduchové neprůzvučnosti snižují o 2 dB). Protihlukové dveře vytváří pocit soukromí, snižují prostup zvuku dveřmi (lednice vydává hluk o intenzitě 40 dB, myčka 42 dB, šepot 20 dB, napouštění vody do vany 80 dB).

Protihlukové dveře jsou vždy dodávány jako plné:

32 dB – výplň dveří je deska LINEX, dveře jsou s výsuvným prahem

35 dB – výplň dveří je deska LINEX, dveře jsou s pevným prahem

s těsněním

38 dB – výplň dveří je dřevotřísková deska přerušená vrstvou korku,

dveře jsou s pevným prahem s těsněním

Protihlukové dveře požárně odolné:

Dveře požárně odolné lze dodat jako protihlukové v protipožární obložkové zárubni SOLO o vzduchové neprůzvučnosti 35 a 37 dB (v protipožární ocelové zárubni se hodnoty neprůzvučnosti snižují o 2 dB). Vzduchová neprůzvučnost se dociluje přidáním desky. U dveří se vzduchovou neprůzvučností 35 dB je přidána jedna deska, u 37 dB jsou desky přidány z obou stran dvě desky. Při výběru kování je třeba počítat s tím, že tloušťka dveří bude 44 mm respektive 47 mm.

 Zátěžové dveře:

 Jsou vhodné pro zdravotnická zařízení, školy, výrobní a správní budovy, hyper a supermarkety – vysoce namáhané dveře zejména možnost poškrábání povrchu dveří. Dveře jsou s výplní děrovaná dřevotřísková deska (u dveří požárně odolných je výplň požárně odolná dřevotřísková deska). Povrch dveří HPL fólie nebo CPL fólie o tloušťce 0,8 mm. Dezény CPL fólie 0,8 mm kalvados, dub příčný podélný světlý, dub příčný podélný tmavý, HPL fólie 0,8 mm – šedá. Dveře je možné dodat jako falcové i jako bezfalcové. Zátěžové dveře lze dodat plné, požárně odolné, případně jako požárně odolné třída bezpečnosti 2.

Bezfalcové dveře:

Bezfalcové dveře velmi výrazně zvýší úroveň interiéru, působí moderním dojmem. Jsou dodávány s panty TECTUS, CAB-R, JUST  3D, T5 a D SIGN vždy v kompletu s obložkovou zárubní. Bezfalcové dveře jsou dodávány s hranou ABS ve všech modelových řadách kromě dveří požárně odolných, kouřotěsných,  protihlukových a dveří SONET.

 Protipožární dveře

 Na základě požadavku projektu stavby může být u některých interiérových dveří požadovaná požární odolnost. Protipožární dveře oddělují dva požární úseky nebo např. únikové cesty od ostatních prostorů.

Protipožární dveře

Naše doporučení, vycházející z praxe a zdravého rozumu, je následující: pokud je součástí vašeho domu kotelna na pevná paliva nebo garáž, zvažte k oddělení těchto prostor s vysokým nebezpečím zahoření raději dveře s protipožární odolností, i když vám to projektová norma nepředepisuje. Jedná se o ochranu vašeho majetku a života a v případě vzniku požáru jsou vždy škody nebezpečí rozšíření požáru do ostatních prostor neskonale nižší. Rozdíl času prohoření „obyčejných“ dveří a protipožárních EI/EW 30 je nejméně 25 minut. Tento čas je při likvidaci požáru klíčový.

 Kritérium EI je vždy přísnější a proto protipožární dveře, které splní požadavky na EI vyhoví i požadavkům na EW. Požární odolnost požárních dveří je doba, po kterou jsou požární dveře schopny odolávat teplotám vznikajícím při požáru, aniž by došlo k porušení jejich funkce.

Dalšími požadavky vycházejícími z projektového řešení může být kouřotěsnost nebo osazení dveřního zavírače např. v chráněných únikových cestách.

Požární dveře se vždy označují štítkem, na kterém je uvedeno kritérium požární odolnosti, které splňují a časová hodnota, druh konstrukce, zda se jedná o dveře kouřotěsné a je-li osazen na dveřích dveřní zavírač. Označení potom může vypadat následovně EI-SC 30 DP3 nebo EW-SC 30 DP3, kde jednotlivé symboly znamenají:

EI - dveře bránící šíření požáru

EW - dveře omezující šíření požáru

 hodnota 30 je hodnota požární odolnosti v minutách

 

S - dveře kouřotěsné

C - dveře osazené dveřním zavíračem

DP1 - křídlo vyrobené z nehořlavých materiálů (např. ocelové)

DP2 - opláštěný sendvič

DP3 - křídlo vyrobené z hořlavých materiálů (všechny běžné interiérové dřevěné dveře)

Naše protipožární dveře mají vždy požární odolnost EI/EW 30 DP3 tzn. splňují obě kritéria požární odolnosti po dobu 30 minut.

 Dále nabízíme protipožární dveře kouřotěsné (plné), u kterých je v označení doplněno písmeno S. (EI/EW-S 30 DP3).

 Všechny naše protipožární dveře mohou být osazeny dveřním zavíračem, v označení dveří tedy přibývá písmeno C (EI/EW-C 30 DP3). Pokud si nejste jisti, zda dokážeme vámi požadované protipožární dveře vyrobit, napište nám, my vaše požadavky posoudíme a dáme vám v krátké době vědět.

Bezpečnostní dveře:

Vchodové interiérové dveře (zejména v panelových a bytových domech apod.), které lépe ochrání váš byt proti násilnému vniknutí, se označují jako dveře bezpečnostní s udáním bezpečnostní třídy 2 nebo bezpečnostní třídy 3 (vyšší hodnota znamená větší bezpečnost).

Naše BEZPEČNOSTNÍ DVEŘE protipožární B2 a B3 jsou vždy plným hladkým křídlem (s možností nalepení rámečku) tvořeným z plné desky na bázi dřeva opláštěné deskami s odolným povrchem CPL laminát, laminát Reliéf, případně HPL laminát a slouží zároveň i jako PROTIPOŽÁRNÍ dveře s požární odolností EI/EW 30.

 Jsou opatřeny zámkem vícebodovým se 3 aktivními prvky, 3 závěsy a 2 (B2), respektive 3 (B3) pasivními prvky proti vysazení a vylomení.

 Dveře musí být opatřeny bezpečnostním kováním a vložkou do zámku bezpečnostní třídy minimálně B2, respektive B3 a osazeny do vhodné kovové zárubně.

 Je možné k nim instalovat práh případně prahovou lištu. Vrtání otvorů do dveřního křídla, aniž by se narušila jejich konstrukce a snížila deklarovaná ochrana je možné pouze pro kukátko, případně pro další bezpečnostní prvky. Bezpečnostní dveře musí být namontovány proškoleným pracovníkem.

Okna nebo dveře » Rádce při výběru zboží » rádce při výběru interiérových dveří » tady právě jste


Váš tým Dřevostavmont Č&Š s.r.o.

Rychlý kontakt:

  • pevná linka: 519 326 008
  • mobil: Martin Čáslava - 732 804 685
  • mobil: Jiří Štýbl - 608 271 645
  • e-mail: info@drevostavmmont.cz
Kontakty
Kde nás najdete
Platební metody